Clubondersteuning

hulp bij het profesionali­seren van je club

ProHockey streeft ernaar om trainers, coaches, commissieleden en andere geïnteresseerden (lees: technisch kader) die een rol spelen bij de hockeyontwikkeling van de jeugd de nodige technische ondersteuning aan te bieden. We kunnen dit in diverse vormen aanbieden.

Ondersteuning technisch kader

Vele verenigingen zijn ieder seizoen weer blij wanneer de organisatie rondom alle jeugdteams geregeld is. Vele ouders die met hun eigen ervaringen, opgedane kennis en kunde teams willen begeleiden, jonge trainers die heel enthousiast met training geven beginnen en overige vrijwilligers die al vele jaren training geven bij hun club. Ieder jaar is het voor commissieleden weer een hele klus om alle teams van begeleiding te voorzien. Wanneer dat eenmaal staat wil de vereniging al die vrijwilligers ook een structuur aanbieden waarmee de jeugd op een goede en verantwoorde manier verder ontwikkeld en plezier heeft op het hockeyveld.

Wanneer er bij de vereniging vragen zijn over het te voeren technisch beleid kan ProHockey de helpende hand bieden.  Met onze ervaring van de afgelopen jaren als trainer-coach, technisch manager, technisch coördinator bij diverse verenigingen zijn wij in staat om het technisch kader een houvast te bieden. Afhankelijk van de behoefte kunnen we dit zowel in adviserende als uitvoerende taak oppakken.

INTERNE OPLEIDING

Bij ProHockey leiden we onze trainers via onze eigen visie op. We leiden onze trainers op 3 verschillende niveaus op. Hoe hoger het niveau, hoe meer vaardigheden de trainer tot zijn/haar beschikking heeft.

Workshops

ProHockey biedt verschillende workshops aan voor verenigingen. Tijdens deze workshops krijgen de trainers/coaches of andere belanghebbende een gedeelte theoretische informatie, maar gaan zij ook op het veld aan de slag met voorbeelden uit de praktijk. Zie hieronder welke workshops ProHockey aanbiedt:

BASISOPLEIDING

Basisopleiding training geven en/ of coachen. Deze opleiding is verdeeld over 2 of 3 workshops. De lijn van deze opleiding is identiek aan de basisopleiding van de KNHB.

HOCKEYTHEMA’S

Workshops over specifieke hockeythema’s. Zo zijn we in staat om een workshop over zaalhockey, diverse technische of tactische onderwerpen aan te bieden. Middels vele videobeelden zijn we in staat om het een en ander te visualiseren. De thema’s kunnen in overleg met de vereniging opgemaakt worden.

TECHNIEK EN TACTIEK

Naast de hockey-technische en tactische thema’s willen we ook graag onze kennis over thema’s zoals fysiek, fysiologische en mentale aspecten delen. Ook hiervoor kunnen we een gerichte workshop aanbieden.

 

Trainerssysteem

Om de inhoud van de trainingen, op alle gewenste leeftijden en niveau’s, sterk te verbeteren, heeft ProHockey een eigen trainerssysteem. Op ProHockey.online kunnen eigen oefeningen, trainingen en leerlijnen gemaakt worden, met zowel visuele elementen als tekst.

ProHockey kan deze functie aanbieden aan verenigingen. Voor een vaste prijs per jaar (geheel seizoen), per hoeveelheid trainers, kunnen de trainers met hun eigen account onbeperkt hiervan gebruik maken.

Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Opzet Stickies (funhockey)

ProHockey is in staat om het concept ‘Stickies’ op uw vereniging op te zetten. Stickies is opgedeeld in 2 leerlijnen. Voor de leeftijd 2 en 3 jaar is dit ouder-kind hockey. Hierin gaan de kinderen samen met een ouder, spelenderwijs aan de slag met motorische vaardigheden, spel, sport en de eerste stapjes naar het hockey. Voor de leeftijd 3, 4 en 5 jaar biedt ProHockey zelfstandige trainingen aan, waarbij de kinderen doorgaan met motorische vaardigheden, spel, sport en steeds meer hockey.

Enthousiast geworden over dit concept? Neem contact met ons op!