2-5 jaar

Stickies

Voor de jongste kinderen (2- tot 5-jarigen) hebben we het concept Stickies opgezet waarbij het veelzijdig bewegen centraal gesteld wordt. Het plezier van (gezamenlijk) bewegen willen we de kinderen meegeven. Natuurlijk willen we dat de kinderen ook kennis laten maken met de hockeysport. Er zullen diverse vormen van bewegen, loopspelletjes, balvaardigheid en basisvormen van hockey de revue passeren.

Zeker de laatste tijd is er veel aandacht voor bewegen. Er zit een fysieke, mentale en sociale component aan vast. Uit eigen ervaringen merken we dat kinderen extra gestimuleerd worden door veelzijdig bewegen. Ze worden uitgedaagd en zoeken hun grenzen op wat creativiteit en positieve over eigen kunnen opwekt.

Ook zullen we werken aan de cognitieve ontwikkeling van deze doelgroep. In onze trainingen wordt er gewerkt met kleur-, getal-, letter- en woordherkenning. Door het gebruik maken van een combinatie van genoemde cognitieve herkenningen en beweging, nemen de kinderen dit in een snel tempo tot zich op.

SPELENDER­WIJS HOCKEY ONTDEKEN!

OUDER-KIND HOCKEY (2-3 jaar)

Voor onze jongste sportievelingen heeft ProHockey het concept ouder-kind hockey opgezet. Omdat het voor deze kids nog erg spannend kan zijn om zonder ouder te sporten, leren wij ze de allereerste stapjes richting het hockeyveld aan, samen met de ouder. Tijdens deze training gaan we spelenderwijs aan de slag met motoriek, spel, samenwerking, hockey en andere sporten. ProHockey begint hier al met de breed motorische ontwikkeling.

3-, 4- en 5-jarigen

Voor de kids van 3, 4 en 5 jaar, biedt ProHockey trainingen aan. We gaan in de trainingen spelenderwijs de hockeysport leren kennen, door middel van motoriek, spel en sport. Ook hier staat breed motorische ontwikkeling centraal.

Prockey en Stickey op avontuur

Dit avontuur beleven de ouder en het kind samen met Prockey en Stickey Deze twee figuren staan centraal in onze leerlijn. Gedurende de tijd dat de ouder en het kind aan de ouder-kind training deelnemen, worden er stickers verzameld. Is een deel van de leerlijn goed gedaan, ontvangen de ouder en het kind de sticker voor dat deel, die op een spaarkaart geplakt kan worden. Dit spaarsysteem stimuleert de kinderen en zorgt voor succeservaringen. Deze lijn wordt doorgezet bij de 3, 4 en 5-jarige.

Wat neem je mee?

Om te komen trainen bij de Stickies heb je weinig nodig. Een bitje krijg je gratis van ons en een stick en scheenbeschermers kun je elke proeftraining van ons in bruikleen krijgen. Daarnaast verkoopt ProHockey ook eigen trainingskleding. Deze kan je bekijken via de knop hier beneden. Keuze kunnen maken? Mail dan je bestelling naar ons via: administratie@prohockey.nl.

Meld je aan voor de stickies!

Momenteel bieden wij de Stickies trainingen aan bij onderstaande verenigingen.

Klik op het logo van jouw vereniging om naar het inschrijfformulier te gaan!